Vistes les novetats que motivaren la retirada de la moció del ple d’ahir, compromís Camp de Morvedre, s’ha reunit amb la conselleria per conèixer les alternatives i propostes en matèria de prevenció d’incendis per a la Comarca

A la reunó amb la DG Dèlia Álvarez, han assistit Francesc Mateu, regidor d’Estivella, Enric Ariño, regirdor de medi ambient de l’Ajuntament de Sagunt i la diputada autonòmica Teresa Garcia.

En la reunió s’ha tractat la necessitat de no perdre cap recurs en prevenció i utilizar-los de la forma més rendible possible. La Conselleria ha realitzat canvis en els seu sistemes de control i vigilància, els quals en l’actualitat están coordinats amb el centre d’emergències de la GVA, amb la qual cosa els observatoris són  necessaris per a cobrir amplies zones amb poc abast urbà en la xarxa general , i són necessaris com a eina de reforç per a activitats de voluntariat i vigilància en les interfaces urbanes-forestal, com és el cas dels observatoris situats al Camp de Morvedre.

S’ha d’estudiar, per tant, les conques visuals de cada punt d’observació, junt amb la resta de mesures de prevenció d’incendis, els quals han d’estar coordinats amb el Pla de Demarcació que corresponga i amb els Plans de Prevenció Muncipals que s’han desenvolupat o están desenvoluant-se en la comarca.

La Conselleria se mostra oberta a realitzar un conveni amb Diputació i Ajuntaments per reforçar aquelles accions fora de l’àmbit dels Plans de Demarcació que les Entitats Locals deguen desenvolupar com a conseqüència de la posada en marxa dels Plans de Prevenció d’Incendis que estan obligades a realitzar. “Tindre xarxes d’observació secundàries per a  poder desenvolupar les tasques de vigilància, junt amb el tractament de les interfases, i el desenvolupament de programes de voluntariat, completa i dota d’un serveis de prevenció dels que aquesta comarca seria capdavantera. La Conselleria, com no pot ser d’altra manera, està i estarà implicada, però el treball s’ha de fer de forma planificada i coordinada i això és el que ha de treballar-se en les reunions programades.” Indica la diputada Teresa Garcia.

Existeixen informes tècnics, que justifiquen que la Demarcació Forestal, cobrisca el seu àmbit amb els observatoris d’Alto Pino i Puntal de l’Aljub, però això no significa que no se vaja a atendre les necessitats de prevenció en una escala menor, al contrari, es reforçaran la gestió de totes les administracions implicades.

En eixe sentit la conselleria s’ha mostrat oberta a mantindre l’observatori del Picaio fins que es desenvolupen aquestos convenis de col·laboració, així com a atendre les necessitats puntuals de la Zona de Bonilles, on els serveis tècnics del Consell Agrari, han determinat que treballar en una eixida per a Bonilles és prioritari, junt amb el punt d’observació. Els serveis tècnics de Conselleria s’han oferit a col·laborar amb ajuntament, per tal de desenvolupar en mont públic, el seua àmbit de competència, les mesures de prevenció necessàries per a la zona.