Des de Compromís Camp de Morvedre s’ha treballat una moció per als col·lectius de la Comarca per sol·licitar una Xarxa d’Observatoris de Prevenció per tal de assegura la vigilància en tots els Boscos del Palància de la nostra comarca.
Compta amb el recolçament i l’acció parlamentària de la Diputada Teresa Garcia, que ja ha mantingut converses amb conselleria amb l’objectiu de facilitar la tasca de prevenció en la nostra comarca al màxim.
“Cal situar un nou observatori en Bonilles-Romeu, tal i com afirmen els tècnics, i cal matenir el de Picaio, de tal forma que s’assegure que que tots els boscos del Palància en la nostra comarca estan convenientment vigilats.”
“La nostra comarca té en les seues masses forestals, un dels seus majors valors ambientals. No només aporten qualitat de vida, si no que són una garantia de lluita contra el canvi climàtic. Tots els boscos del Palància deuen contar amb la protecció i salvaguarda front a riscos que mereixen. Tindre una xarxa d’observatoris de prevenció que tinga coberta tota la massa forestal i més siguent que ens trobem entre dos parcs naturals, i en molts casos dintre dels límits del parc natural de Calderona, ha de ser l’objectiu de qualsevol administració amb competències ambientals”
“S’està treballant amb Conselleria per què es puga materialitzar aquesta xarxa, ja que la prevenció i cura dels boscos del Palància, ha de ser prioritària, donada la seua proximitat al litoral.”