La proposta de Compromís ha sigut recolzada per tots els Grups parlamentaris excepte el PP.

La Comissió de medi Ambient de les Corts Valencianes ha recolzat per un ampla majoria la PNL de Compromís per exigir al Ministeri una solució que frene el deteriorament de les Platges d’Almardà. La mateixa PNL recolzava igualment les al·legacions que han realitzat l’Associació de veïns d’Almardà a l’EIA del projecte  que vol desenvolupar Costes en la província de Castelló.

Així mateix, els veïns han pogut lliurar una còpia de les seues al·legacions als Grups Parlamentaris  per al seu coneixement.

“És important que el parlament valencià recolze aquestes accions veïnals per tal que el ministeri les tinga en consideració i amplie el d’actuació en Almenara, incloent les Platges de Sagunt” indica la diputada de Compromís Teresa Garcia.

“No és possible actuar en Almenara sense actuar en Sagunt i el Ministeri no pot seguir eludint una actuació necessària per a la zona. Primer l’excusa de l’àmbit provincial, ara l’excusa d’un Estudi d’impacte amb afirmacions no concloents. La realitat que enfrontem és que el ministeri ha destinat zero euros al Projecte i a les Obres necessàries en Sagunt. Les actuacions que estan duent-se a terme són puntuals, i inservibles, amb l’únic objectiu de complementar el projecte a Almenara, però oblidant-se de Sagunt. Només s’han retirat graves de 400 m de 4.400m que tenen les nostres platges, i s’han depositat en Almenara, amb la qual cosa no tardaran molt a tornar a Sagunt”

“El PP de nou, no vota a favor de defensar els interessos dels i les saguntines i prefereix cobrir les esquenes d’un ministeri que no compleix amb les seues promeses. En les reunions que van convocar a la ciutadania, es comprometeren a retirar la grava de les nostres platges, i a garantir la seguretat i l’accessibilitat, i a dia d’avuí es continua igual”

El PP no pot demanar a l’ajuntament un projecte alternatiu per què l’ajuntament no és el competent,  igualment un projecte de semblant tamany seria sufragar amb recursos locals competències estatals, i tant ajuntament com veïns ja han aportat estudis i evidències suficients que justifiquen l’ampliació del projecte.