Ahir amb els vots de PSPV, Compromís, Podem, Ciutadans i diputats no adscrits, aprovà la llei d’arees industrials.

Amb aquesta llei s’obre una oportunitat per a Sagunt per acabar d’ordenar els polígons industrials de la nostra ciutat i per a generar un model d’excel·lència i qualitat referent en el País Valencià.

Sagunt té més de 5 milions de sol industrial urbanitzat i pot, amb parc sagunt II consolidar-ne 6.500.000m2 més, amb la qual cosa, Sagunt será, provablement una de les majors àrees  industrials del País Valencià, amb més de 10.000.000 m2. Sagunt te un total de 7 àrees industrials: Parc Sagunt 1 i 2, Camí la Mar, SEPES, Eucolsa, Ingruinsa, El Polígon Químic, i Ventorrillo-La Foia.

Aquesta situació, comporta una sèrie d’exigències en matèria de serveis a la industria que l’ajuntament haurà de complir, per tal de poder classificar els seus polígons en base als estàndards de qualitat que la llei preveu, bàsic, consolidat i avançat. Tenim una gran varietat de sol industrial i haurem d’estudiar serveis i dotacions de cada polígon per poder classificar-los. Igualment també s’haurà d’establir el model de gestió per a la gestió específica d’eixos polígons que haurà de treballar-se amb els sectors interessats. “Sagunt compta amb una entitat pública de gestió de serveis municipals, com la SAG, que podria exercir eixes funcions, en la mesura d’allò possible”

És per això que, es fa necessari en primer lloc, que l’ajuntament realitze una auditoria de les àrees industrials municipals, i elaborar una fulla de ruta per tal de posar-les en valor i desenvolupar els models de gestió adients que contempla la llei.

Igualment i a través d’aquesta classificació Sagunt pot obtindré el reconeixement com a Municipi Industrial Estratègic i Municipi Lógistic Estratègic, les dos figures d’àmbit municipal que contempla la llei per reconèixer aquelles ciutats que tenen un paper estratègic clau en la Comunitat Valenciana.

“La llei d’àrees empresarials és una llei innovadora a l’Estat i a Europa, i va a permetre un posicionament territorial per atreure inversió i per a que les empreses instal·lades guanyen visibilitat i serveis de qualitat. Igualment hem de tindre en compte que en el País Valencià hi ha 170.000 treballadors i treballadores que desenvolupen el ser treball en polígons industrials, en eixe sentit i en col·laboració amb els agents socials, s’han treballat esmenes per la millora de la mobilitat, la participació i la seuretat dels usuaris. S’obre una etapa que si es sap aprofitar, Sagunt pot en un període relativament curt, abastar un nivell d’excel·lència que ens situe al capdavant del País Valencià.”