Divendres passat va morir Felipe Aparisi, regidor de Compromís a Gilet, víctima de la pandèmia -una més- després de setmanes de lluitar per la vida als hospitals de Sagunt i La Fe de València. Ens ha deixat una persona íntegra, humil, honesta i treballadora. Un home dialogant i respectuós amb els que no pensaven com ell. Una bona persona, amic dels seus amics, company dels seus companys. Per a aquells que no som giletans de naixement, en ell en tot moment hem trobat una persona acollidora, que mai t’ha fet sentir foraster, sempre disposat a integrar-te com un més en la vida del poble.

Perquè el seu poble ha sigut la seua passió. Com a giletà sempre s’ha esforçat per millorar la vida dels seus veïns, denunciant les injustícies, reivindicant i defenent els drets de les persones. “Les persones primer, per això estem en Compromís”, li agradava repetir. La seua obsessió era aconseguir la transparència de la gestió municipal i la millora de la participació ciutadana, ja que els diversos equips de govern de PSOE i PP havien deixat un dèficit descomunal i un ajuntament intervingut econòmicament.

Políticament era nacionalista i republicà fins a la medul·la, un lluitador pels drets del poble valencià. S’afilià al Bloc el 2006, i va ser un dels fundadors del col·lectiu de Gilet. El 2007 va ser el número dos de la candidatura municipal (s’obtingué un regidor, J. M. Risco). No va ser fins a aquestes últimes eleccions del 2019, amb el lema “Volem governar amb el poble”, que Felipe es presentà com a candidat a l’alcaldia de Gilet, i vam mantenir el regidor que teníem en la legislatura anterior. Malgrat que el PSOE va traure majoria absoluta, es va aconseguir un acord històric a Gilet entre PSOE i Compromís per a integrar-nos en l’equip de govern, acceptant la regidoria de l’àrea de Transparència i Participació Ciutadana.

No obstant, a pesar d’haver consensuat amb totes les forces polítiques del municipi un projecte de carta de participació ciutadana que fora la base dinamitzadora per a la vida participativa del poble, es va trobar amb la sorpresa que, una vegada presentat el projecte a l’Ajuntament, no hi havia voluntat a portar-lo al ple i dur-lo endavant. Plantejades les discrepàncies amb l’alcalde, al desembre de 2020, per resolució de l’alcaldia, és apartat de la delegació de Transparència i Participació i va passar a l’oposició amb la tranquil·litat d’haver intentat obrir la gestió municipal als seus conciutadans.

Hem perdut a un lluitador, un referent per al seu poble i la seua comarca, un defensor del treball seriós. El nostre col·lectiu es queda orfe, però seguirem treballant pels teus ideals, pels nostres ideals.

Que esta terra que tant estimem et siga lleu i amable com el teu somriure.

Adéu company, adéu amic. 

Emili Clemente

Portaveu de Compromís pel Camp de Morvedre – Alt Palància

 i membre de Compromís per Gilet.

19 de febrer de 2021