L’executiva comarcal de Compromís ha mostrat el seu suport al col·lectiu de Canet d’En Berenguer en la seua sol·licitud de petició de dimissió de l’alcalde popular Leandro Benito, al qual la fiscalia demana vuit anys d’inhabilitació per dos causes relacionades amb casos de malversació, prevaricación i corrupció .

Cal recordar que la titular del jutjat 4 de Sagunt va decretar obertura de judici oral amb eloqüents comentaris sobre la basta maniobra perquè l’entitat vinculada a l’exsecretari José Antonio Sancho s’adjudiqués el contracte al qual concorrien, a petició del consistori, dues ofertes de persones relacionades amb Sancho que es van retirar a última hora.
El portaveu comarcal de Compromís, Lluís Alcaide, considera que “és inconcebible que el PP comarcal i valencià s’escaquege de la seua responsabilitat, i es contradiga amb el que contínuament està reclamant als altres partits”. Des de Compromís volen recordar al PP el document signat a l’agost del 2016 amb Ciutadans en què es comprometien a apartar immediatament del càrrec als càrrecs públics imputats per corrupció fins a la resolució definitiva del judici. En els mateixos termes es va aprovar al consistori de Canet per unanimitat al març d’aquest any una moció.
“L’alcalde de Canet no pot escudar-se en desconeixement ni fer-se el tonto en un tema d’aquesta gravetat, allargant un espectacle lamentable que ja vam viure amb la seua coreligionària a la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Ni el seu partit pot estar exigint una cosa a Alacant o la diputació de València, i mentrestant mirar a una altra banda quan es tracta de Canet. Esperem que el Partit Popular reaccionie i Leandro Benito abandone aviat el càrrec. Des de Compromís, si això no succeeix, seguirem denunciant i farem tot el possible perquè Canet deixe d’aparèixer en els mitjans de comunicació relacionat amb la corrupció “, declara Lluís Alcaide.