Compromís en el Senat reclamarà l’aprovació de les seues esmenes en relació a Sagunt i la seua comarca.

Joan Baldoví, aprofità la seua visita a Sagunt per a parlar de pensions, també per a reunir-se amb els representants electes de la Comarca del Camp de Morvere i establir les prioritats d’inversió necessàries.

El fet del nomenament de 4 ministres valencians en àrees crucials per a les necessitats tant de Sagunt, com del Camp de Morvedre.

En primer lloc es va acordar, a través de les esmenes que Compromís ha presentat en el senat i que encara estan vives, intentar traure endavant aquelles amb major prioritat, i són les que afecten a una major part de població i que tenen major urgència: la inclusió del projecte de regeneració de les platges d’Almardà, la rehabilitació del Castell de Sagunt, i el tren al Port. Aquestes inversions i projectes, no suposen grans xifres que alteren els PGE i es podrien traure endavant, si no hi ha voluntat de bloqueig per altres forces polítiques.

“És el moment per a que tres temes que afecten de manera molt greu a la ciutat de Sagunt siguen tractats i considerats: la regeneració de les platges d’Almardà, la rehabilitació del castell de Sagunt i la connexió de tren amb el port de Sagunt. Ara que hi ha un ministre valencià, esperem que exercisca a la valenciana”ha declarat el diputat al Congrés Joan Baldoví.

Així mateix, també es va posar el focus en les inversions estratègiques, les quals afecten a la Comarca, com són: el corredor Cantàbric, les connexions de la A7 en Puçol, les Valls i la Baronia i el Riu Palància.

En aquest sentit, s’intentarà aprofitar el tràmit de la càmera alta, o, en tot cas formaran part del nou pressupost que deu elaborar-se per a 2019, “el ministeri de foment té deutes històrics amb la nostra comarca, el corredor cantàbric i mediterrani, el cobriment de les vies, la estació intermodal, les inversions que el port requeresca, i les connexions de l’A7. L’altre gran ministeri encapçalat per un valencià, on Morvedre té necessitats cròniques sense cobrir és el de cultura. Cal que el ministeri, faça els esforços necessaris per posar en valor el Castell de Sagunt d’una forma decidida i definitiva, no amb “tirites” com fins ara. Per no parlar de injectar en el Sagunt a Escena els recursos que el ministeri injecta en Almagro o Merida. Aquest festival repercuteix en l’economia de tota la comarca i no podem continuar discriminats respecte a altres festivals” ha afegit a més a més la Diputada Autonòmica Teresa Garcia