La PNL, insta tant al Govern d’Aragó, com al Consell a finalitzar els trams pendents.

Les corts han aprovat una esmena transaccional en la que han participat tots els grups parlamentaris per acabar de forma definitiva la Via Verda d’Ojos Negros, donar-li el impuls turístic necessari i projectar la seua promoció com a eina de vertebració territorial entre la Vall del Palància i Aragó.

L’extensa proposició tracta des de la revisió dels punts negres entre Barracas y Algímia, la finalització del ramal al Port de Sagunt i la finalització del ramal en Ojos Negros. També s’insta als Governs d’Aragó i del País Valencià a coordinar la promoció i senyalització de la Via, a conveniar amb RENFE horaris que la facen compatible amb el eu gaudi i finalment s’ha sol·licitat la seua connexió amb la via ciclista EUROVELO que discorre entre Cadis i Atenes amb més de 5.000 Km i que passa per Sagunt, creunat-se amb la d’Ojos Negros.

“Per a la finalització del ramal al Port de Sagunt, s’ha deixat oberta la possibilitat d’habilitar diferents opcions de traçat, sempre incloent la finalització en el complexe industrial: Gerència, Museu Industrial, Estació del trenet, Alt Forn. No obstant es deixa oberta la possibilitat d’un traçat urbà, encara que no encaixa exactament amb la definició de via verda, o un traçat amb major riquesa ambiental aprofitant el llit del Palància i el Passeig Marítim per arribar a la zona industrial” indica la diputada Teresa Garcia. “El que si ha quedat clar que la Via Verda arribarà a l’Estació de Sagunt, i que estarà connectada amb la Via Xurra, constituint vora 200km de Via Verda, donat que el projecte del tram Albalat-Sagunt es troba en redacció, en este moment”

Igualment, i respecte del tram inicial entre Ojos Negros i Santa Eulalia s’ha proposat alternatives obertes per a que el Govern d’Aragó les desenvolupe,  recuperant el traçat original, emprant la via paral·lela a les antigues vies o recuperant recorreguts ferroviaris des de la vesant turística per posar en valor la connexió i la visita de les Mines.

“Sagunt i Ojos Negros són dos indrets destacats de patrimoni industrial i amb aquesta proposta conjuguen aquest passat industrial amb el gaudi mediambiental, constituint productes turístics de primer nivell, no sols per al turisme ciclista, també per al senderista i el cultural.”