Visitar i comprovar els avanços en les obres de les infraestructures educatives al Camp de Morvedre. Eixe era l’objectiu de la visita de hui del Conseller d’Educació, Vicent Marzà i el Director General d’Infraestructures, Victor Garcia, a la nostra comarca. Emmarcades dins del Pla Edificant, les actuacions pretenen ampliar i millorar l’oferta educativa, al temps que s’actualitzen les instal·lacions d’alguns centres, seguint els preceptes d’accessibilitat i sostenibilitat.

La visita, que ha començat amb el lliurament a Sagunt d’una placa honorífica per la capitalitat cultural de 2018, ha permés posar en contacte dues de les àrees del gestió del grup Compromís a l’Ajuntament de Sagunt.

Educació, accessibilitat i eficiència energètica

Després, la comitiva s’ha desplaçat al Port de Sagunt per tal de comprovar l’avançat estat de les obres del pròxim nou institut. Es tracta d’una infaestructura demandada durant anys pel teixit social de la ciutat i que, gràcies a la gestió de l’anterior alcaldia, amb Quico Fernández al capdavant, es va veure projectada dins del Pla Edificant.

El resultat d’eixos anys d’intermediació amb Conselleria serà este IES Nº 5 de Sagunt, un centre de nova creació. Aquesta gran infraestructura educativa suposa una inversió de més de 10,2 milions. Les obres, que van començar en gener, van a un ritme frenètic.

Per tal d’abastir la necessitat formativa de la ciutat, el centre comptarà amb 24 unitats d’ESO i 8 de Batxillerat. El termini de construcció és de 18 mesos, per tant la previsió és que les obres estiguen acabades al llarg de l’estiu de 2022. Una vegada entre en funcionament el nou IES N° 5 en el curs 2022-2023, es treballarà en la creació d’un Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) a Sagunt.

Per concloure la visita, el Conseller i els representants comarcals de Compromís, Emili Clemente, Secretari Comarcal, l’alcalde de Petrés, Pere Peiró, i regidores i regidors dels diferents pobles, han visitat les obres finalitzades de l’IES d’Algímia (Secció IES Clot del Moro).

D’esta manera, tal i com comentava el Secretari Comarcal de Compromís, Emili Clemente, “continuem demostrant el nostre objectiu de posar a l’abast de la ciutadania una educació pública de qualitat i d’oferir-la en les millors condicions possibles gràcies a la posada a punt i a l’augment dels nostres centres formatius”.

Compromís Camp de Morvedre-Alt Palància