https://comprom.is/Wej2RsO

El passat divendres els habitants de les comarques Camp de Morvedre i Alt Palància encaixaven amb cert estupor i sorpresa ser una de les catorze àrees de salut que continuaven amb la fase 0 al País Valencià, amb totes les conseqüències socials i econòmiques  que se’n deriven d’aquesta decisió.

De la mateixa manera que ho han fet els màxims responsables en matèria política i sanitària en tot el territori valencià, el portaveu de Compromís Camp Morvedre-Alt Palància Emili Clemente demana “Màxima transparència en el lliurament de dades per part dels experts, i especialment de la nostra àrea de salut. Aquesta decisió ha comportat que molts establiments que tenien prevista la seua obertura inicial hagen de romandre uns dies més tancats, que els serveis públics que tornaven a una certa normalitat hagen de seguir com fins ara. A més a més el rencontre de familiars i amics dins de la mateixa àrea sanitària (fins a 10 persones) es queda també penjat”.  

Per al portaveu comarcal del partit nacionalista, “no s’explica com han pogut variar els criteris d’una Comunitat Autònoma a una altra i com ens havien donat a entendre que el País Valencià estava complint amb tots els indicadors d’una manera excel·lent i 14 àrees no hem passat de fase. Cal exigir responsabilitats a les persones encarregades de valorar el nostre estat si no donen explicacions motivades de les seues decisions”.

Així mateix, la Comunitat Valenciana és un dels territoris que ha rebut menys dotació del fons autonòmic amb l’argument de trobar-se en una millor situació sanitària respecte d’altres zones. Per a Clemente “aquesta no deixa de ser una contradicció més del sistema i que demostra la necessitat de què es donen explicacions a la ciutadania. No crec que s’interprete com que volem passar de fase a qualsevol preu, però si efectivament s’han equivocat demanem la rectificació per a poder estar a la fase 1 el més aviat possible, doncs serà fonamental per al nostre comerç,  teixit empresarial i la vida dels nostres veïnes i veïns dels nostres pobles “.