El passat dia 4 de desembre es va celebrar el ple ordinari de novembre en el qual entre altres punts de l’ordre del dia estava el dedicat a mocions, que ja ací comença la cosa a sorprendre pel que diré més avant. En abordar el punt relatiu a mocions resulta que cal votar la urgència d’una moció presentada pel grup d’EUPV, es vota la urgència a favor per unanimitat, s’exposa aquesta moció i s’aprova. Quan el regidor de Compromís fa al·lusió a la presentada per aquest grup, la Sra. Secretària ix al pas dient que no s’havien assabentat de les mocions presentades. Com? Què hi ha dos mocions presentades per registre d’entrada i no s’assabenta ningú?. Si és així, per què inclouen en l’ordre del dia el punt Mocions?. Em sorprèn que persones amb semblant nivell de gestió i organització estiguen al capdavant d’un ajuntament; en aquesta ocasió han sigut mocions però podria haver sigut qualsevol document de major rellevància, amb greu perjudici per al nostre municipi i hagueren actuat igual.

El regidor de Compromís sol·licita, en aquest ple ordinari, que també es vote la urgència de la moció presentada pel seu grup i s’aprova, però l’equip de govern diu que no es presente al·legant que tenen desconeixement de la mateixa i que, sense tenir informació, no es poden pronunciar ja que necessiten dades sobre la moció que la Sra. Secretària no ha pogut aportar. El regidor de Compromís accedeix al fet que recapten la informació necessària i es vote en el pròxim ple.

Però la cosa no es queda ací, el 15 de desembre s’han superat, convoquen un ple urgent extraordinari per a tractar l’aprovació de la liquidació dels pressupostos del 2016, i a més, inclouen la moció presentada en el ple ordinari del 4 de desembre pel Grup Compromís referent al Prim del  Ventorrillo fase B. Fins a ací tot correcte; la sorpresa ve després que el nostre regidor expose els motius i argumente les raons pel que demanem que, en primer lloc, s’inicie l’expedient administratiu corresponent per a la resolució del contracte com a agent urbanitzador atenent que l’empresa adjudicatària ja no existeix. En segon lloc, sol·licitem que es requerisca i execute l’aval dipositat per import de 115.040,33 € i, finalment, es demana a l’equip de govern reunir-se amb els propietaris afectats i valorar alternatives a la situació generada. És llavors quan la Sra. Secretària fa una exposició en la qual diu que li falten sentències, que no té clar si incompleix alguna il·legalitat, etc. etc… més i més del mateix, ple rere ple ve fent el mateix. A vostès, membres de l’equip de govern en l’Ajuntament de Gilet, com a responsables dels temes que es presenten al ple els pregunte dues coses, com són capaços de portar aquesta moció al ple sense haver realitzat totes les consultes necessàries quan la podien haver deixat per al pròxim ple Ordinari?, per què no ho porten a un ple ordinari perquè els veïns o afectats  puguen realitzar les preguntes que consideren convenients?.  Solament em cal pensar dos raons; primera, que tenien amb antelació al ple molt clar votar en contra d’aquesta moció i segona, que han delegat la responsabilitat en la Sra. Secretària i com hem vist aquesta no ha realitzat les seues obligacions.

Aquestes situacions estan sent massa habituals en els plens, cosa per la qual i veient que vostès no posen els mitjans perquè aquesta funcionària realitze les funcions per les quals esta cobrant d’aquest ajuntament , no tinc una altra justificació que tot el que esta ocorrent es fa amb premeditació i consentiment de vostès.

La incompetència d’alguns la estan pagant els ciutadans!

En tot cas, anem a presentar un altra moció referent a aquet assumpte, justificant el incompliment del urbanitzador per el qual es justifica la exigència de l’aval.

Felipe Aparisi

Secretari Local

Compromís per Gilet.