Títol: L’alcalde de Sagunt dicta el ban faller sobre la normativa i els principals actes de la setmana
Contingut de la pàgina: ​

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha dictat el Ban Faller per a donar a conèixer la ciutadania en general els detalls sobre el desenvolupament dels principals actes que se celebraran i les recomanacions sobre l’ús d’artefactes pirotècnics. En el ban, a més, s’arrepleguen els detalls de tot el que esdevé en els carrers i places del municipi durant el període el qual l’activitat fallera pren el carrer per a plantar els monuments, adornar els carrers, muntar els envelats, escenaris i atraccions.
El ban, que tindrà vigència fins al 20 de març a les 12 h, arreplega les dates dels talls dels carrers per als recintes més grans, així com el de la resta de comissions, els desviaments de trànsit, de transport urbà i els horaris permesos per a les revetles. Per a la recollida de les peces que componen els monuments, en les zones d’estacionament senyalitzades les comissions que hagen demanat el permís corresponent ja poden tallar al trànsit, de la mateixa manera que per al muntatge de recintes fallers que porten annexos atraccions de fira, parades, carpes i escenaris. La resta de comissions podran tallar a partir de dissabte 11 de març a les 18h, amb la finalitat d’interferir el menys possible en el trànsit rodat de la ciutat.
Així mateix, el ban arreplega quines són les vies per les quals discorreran les cercaviles, ofrenes i resta d’actes en els que les comissions falleres ompliran els nostres carrers amb els milers de fallers que conformen les 30 comissions de Federació Junta Fallera de Sagunt. Concretament, el dia 16, a partir de les 16.30 hores, tindrà lloc el lliurament de premis en Camí Reial i posteriorment es realitzarà la visita de cortesia a les falles de Sagunt. D’altra banda, el 17 de març, a partir de les 16.30 hores, començarà la visita de cortesia a les comissions del Port de Sagunt. El dissabte 18, a partir de les 18 h les comissions falleres es concentraran en l’avinguda Doctor Palos de Sagunt per a realitzar la tradicional ofrena que tindrà lloc en l’Ajuntament de Sagunt. Finalment, el diumenge, 19 de març, les falles del Port de Sagunt es concentraran en els jardins del Centre Cívic Antic Sanatori per a realitzar l’ofrena que tindrà lloc en l’Albereda.
També queda reflectit en el ban que el servei d’estacionament regulat de l’ORA, la zona blava, no funcionarà del 6 al 20 de març, tots dos inclusivament.
El transport, tant urbà, com interurbà a València quedarà desviat del dia 5, a partir de les 10 h, fins al dia 20 a les 12 h per l’Av. 9 d’Octubre, tal com s’informarà en les parades i autobusos de AVSA, companyia que presta el servei.
Cal destacar que el Ban Faller també arreplega les normes bàsiques que han de seguir els professionals, així com els particulars, en realitzar els dispars de pirotècnia de mascletaes i castells en les comissions falleres.
Quan a les discomòbils i revetles en la via pública s’autoritzen del 14 al 18 de març, sempre que es realitzen entre les 23 h i les 4 h de la matinada. Els envelats de les comissions hauran de tancar-se mitja hora després que concloguen la discomòbil. Durant eixa mitja hora, no podrà haver-hi ambientació musical ja que es disposa d’eixe temps per a deixar la carpa en condicions prèvies al tancament.