Títol: L’alcalde de Sagunt participa en les “Jornades Municipalistes per un Finançament Just” que demanen més recursos per als ajuntaments
Contingut de la pàgina:
L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha participat en les Jornades Municipalistes per un Finançament Just, convocades per l’alcalde de València, Joan Ribó, en les quals representants de més de 50 ciutats de tota Espanya s’han reunit per a parlar sobre la situació financera dels municipis, la qual no dubten a qualificar de “insuficient”. A l’esdeveniment també han assistit representants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
Durant les jornades, que s’han celebrat els dies 16 i 17 de febrer, alcaldes de diferents municipis han reivindicat el deute que l’Estat té amb els municipis amb la finalitat que les administracions locals adquirisquen una major autonomia. En aquest sentit, Quico Fernández ha explicat que “en la segona meitat del segle XX, sobretot en l’etapa democràtica, s’ha anat avançant, però des de l’inici de la crisi s’ha aprofitat per a intentar congelar els recursos dels ajuntaments i per a encotillar les competències que aquests han de desenvolupar”.
Entre les diferents qüestions abordades, Quico Fernández ha tingut l’oportunitat de copresidir, junt a l’alcalde de Saragossa, una de les taules redones en les quals s’ha tractat el tema de la regla de despesa, els plans d’ajust i la destinació del romanent de crèdit.
“Ens estan obligant a generar superàvits sent una cosa molt contradictoria, perquè no podem gastar-los a millorar la vida de les persones, a fer polítiques socials, sinó que ens obliguen a destinar aquest superàvit, fruit de l’esforç dels ciutadans, a pagar els deutes, fins a quan són pràcticament inexistents”, ha expressat Fernández.
En el marc d’estes jornades, alcaldes i alcaldesses de diferents municipis han procedit a la signatura de la Declaració de València, la qual agrupa a moltes capitals espanyoles, amb una mateixa voluntat: la reforma de Llei d’Hisendes Locals i d’un finançament just. L’objectiu que persegueixen les administracions locals és un finançament adequat que permeta prestar serveis de qualitat a la ciutadania.

Fecha: 17/02/2017