Títol: El regidor d’Educació i Cultura assisteix a la inauguració del Museu Joan Fuster a Sueca

Contingut de la pàgina:

El Museu Joan Fuster es va inaugurar ahir a la localitat de Sueca, on va nàixer i viure un dels intel·lectuals valencians més destacats del passat segle. Aquest projecte compta amb la participació de l’Ajuntament de Sagunt, que col·labora en la gestació de l’Aula Didàctica de l’espai posant a l’abast del director de l’Aula, Salvador Ortells, tot el treball fet a la Domus Baebia com a espai d’aprenentatge i difusió de la cultura clàssica.

La inauguració va comptar amb representació de l’Ajuntament de Sagunt per part del regidor d’Educació i Cultura, José Manuel Tarazona, qui ha expressat que: “ha sigut un acte molt emocionant, de normalització d’un espai, d’un temps i d’un país. De reconeixement a un dels intel·lectuals valencians més brillants de passat segle. Com ha dit l’alcaldessa de Sueca, va ser despertador de la consciència dels valencians. L’Espai Joan Fuster serà clau per conéixer i estimar la seua importantíssima tasca intel·lectual. Volia donar les gràcies a l’Ajuntament de Sueca, al seu regidor de Cultura, Vicent Baldoví, a Salvador Ortells (director de l’aula didàctica) i a la Conselleria d’Educació i Cultura per haver comptat amb nosaltres per desenvolupar, a més del museu, l’aula didàctica”.

A més a més, el poble de Sagunt també col·labora amb l’espai didàctic Joan Fuster, gràcies a la donació d’una col·lecció de màquines d’escriure realitzada pel Sr. José Tarazona García, emprenedor i mecànic de màquines d’escriure de Sagunt, a hores d’ara ja jubilat. Aquestes màquines serviran perquè milers de xiquets i xiquetes de la Comunitat que passen per l’aula didàctica puguen conéixer com treballava Joan Fuster per crear la seua obra en un passat relativament recent.
L’Espai Fuster consta del Museu Joan Fuster, el Centre de Documentació i l’Aula Didàctica que, junts, conformen un conjunt integrat, destinat a la difusió pública de l’escriptor, la seua vida i la seua obra.
A l’acte també van assistir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el Conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà; l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, així com diputats del Congrés, les Corts i la Diputació, representants del món de la Universitat i institucions valencianes de la cultura, com una nodrida delegació d’alcaldes i regidors.

Fecha: 26/01/2017