Aquesta és la mocó que presentará Comprimís per Gilet al proper ple municipal.

Sr. En José Manuel Risco Camacho, com a regidor de l’Ajuntament d’Gilet en representació del Grup Municipal COMPROMÍS per Gilet, i en aplicació dels articles 91 i 97 del R.O.F., presenta per a la seua inclusió i debat davant del Ple ordinari del mes de gener de l’Ajuntament la següent MOCIÓ per al seu debat i aprovació si s’escau:

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha convocat una ordre d’ajudes per a evitar la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social i la pèrdua de l’habitatge per no poder atendre el pagament del lloguer.

Es concediran ajudes a les entitats locals per a aquelles llars que pels seus ingressos no poden afrontar el pagament dels subministraments d’energia elèctrica, gas i aigua i per a atendre el pagament del lloguer.

L’Ordre es va publicar al DOCV el 31 de desembre de 2015.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a fomentar la col·laboració ha subscrit acords de col·laboració per a evitar el tall de subministraments energètics amb les companyies subministradores: IBERDROLA, ENDESA i GAS NATURAL-FENOSA.

L’acord de col·laboració s’instrumenta a través dels ajuntaments que s’hi adherisquen i no hi ha un termini limitat per a l’adhesió.

En 2016 la Conselleria va a donar una ampliació de prologa de sol·licituds de subvencions, i enguany no se sap en cara si es podria donar-se la mateixa circumstancia.

La Mancomunitat de la Baronia no s’ha adherit i en canvi el ajuntaments d’Algar de Palancia i Estivella, si.

Comenta la Conselleria que en el cas d’empreses subministradores amb les que no hi ha acord, l’ajuntament tractarà directament. Per conseqüència el servei d’aigua potable es tindria que negociar amb SEASA.

En atenció a aquestes consideracions, el Ple de l’Ajuntament de Gilet acorda:

Primer-. Sol·licitar la adhesió de l’Ajuntament de Gilet als acords de col·laboració firmats entre la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb les empreses subministradores d’energia, als efectes de combatre la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social.

Segon-. Comunicar als Serveis Socials de la Mancomunitat de La Baronia aquest fet de sol·licitud d’adhesió i així pugen contar en més recursos per als giletanes i gilentans en riss d’exclusió social.

Tercer-. Si no hi ha un conveni en SEASA, que el govern municipal arribi a un acord de col·laboració amb aquesta Empresa, per a combatre la pobresa energètica en Gilet i que l’Ajuntament tinga informació dels llars en situació de impagats i no es produïsca el tall de subministrament abans del coneixement i valoració de la situació pels Serveis Socials.

Signat:

Sr. José Manuel Risco Camacho

ALCALDE-PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE GILET