quico

El PP ha descapitalitzat la Conselleria d’Agricultura i a Sagunt el Consell Agrari ha perdut capacitat de gestió per la disminució del seu pressupost.

Per a Compromís l’agricultura i el sector primari no són sols una qüestió de principis i de fidelitat a la terra. Si volem ser un país avançat i modern, l’agricultura ha de convertir-se en un sector estratègic, com ho és a Itàlia o a França.

És molt lamentable com les decisions que es prenen a Madrid i a Europa amb el suport del PP i del PSOE, estan arruïnant la nostra agricultura, abans tan important i competitiva. El nostres representants a Brussel.les i a Madrid no han parat de presentar propostes en defensa dels llauradors valencians, mentre els diputats populars o socialistes votaven en contra, perquè no defensen la nostra terra, sinó que acaten les decisions dels seus partits.
Ací, el PP ha retallat el pressupost de la Conselleria d’Agricultura per baix de la meitat, ha retallat les inversions i la investigació pràcticament ha desaparegut.A Sagunt han retirat les ajudes a la guarderia rural, les subvencions per a reparar camins i ni tan sols han solucionat el problema de la Séquia Major.

El Consell Agrari ha rebaixat enguany el seu pressupost, de manera que hi ha camins que no poden ser reparats i la guarderia rural té una cobertura insuficient. Quan governava Compromís, el servei de vigilància cobria 24h.

En el programa plantegem diverses propostes que passen per la sobirania alimentària, la professionalització del sector i per potenciar els canals de distribució, especialment la distribució directa. Algunes de les mesures són la creació d’un Consell Agrari Autonòmic, , establiment d’un banc de terres, reactivació de les OCAPA, millorar la formació professional, reforçar la marca per als nostres productes, etc.
Hui ens hem reunit amb AVA a Sagunt i els hem traslladat el nostre programa i hem escoltat les seues preocupacions. Entre altres objectius també volem potenciar el paper de les organitzacions agràries.

Quico Fernández: ” Per a nosaltres, com hem demostrat, l’agricultura és una prioritat. Els nostres representants a València, a Madrid i a Brussel.les són els que més proposicions presenten en defensa dels llauradors valencians. Hem proposat que es rebaixe l’IBI i les tarifes elèctriques, i anem a lluitar perquè es garantisca una renda agrària. El futur dels valencians també depén de la terra.”