Ahir divendres es presentaren al Centre de Convivència de Canet d’En Berenguer les 10 candidatures locals que presenta la coalició Compromís en el Camp de Morvedre a les pròximes eleccions municipals. És una candidatura més que fa quatre anys, i set ho fan com a Compromís mentre que les tres presentades a la Vall de Segó s’han fet en coalició amb altres forces polítiques.

L’amfitrió, el candidat a l’alcaldia de Canet Ximo Pons, donà la benvinguda als assistents que omplien la sala, i destacà el treball constructiu fet al seu ajuntament tant des de l’equip de govern com des de l’oposició, sempre posant el benefici de la gent per damunt de tot. Un tarannà positiu i dialogant que destacà com a signe d’identitat de la gent de Compromís.

A continuación Lluís Alcaide, portaveu comarcal, presentà als candidats comarcals. A les Valls el jove Salva Alfonso encapçala la llista de Junts per Benavites, i Josep Cerezo ocupa el número 2 de Junts per Faura (ambdues amb els republicans); a Quartell Lluís Beltran va en segon lloc a Quartell pel Canvi (amb els socialistes). A la Baronia, repeteix a Torres Torres l’actual regidora Consuelo García Verdejo; a Estivella es presenta Francesc Mateu, que ja va ser regidor del Bloc fins al 2011 (quan va ser substituït per J.L. Ramos); a Albalat dels Tarongers el cap de llista és el jove Rafael Asensio Chenovart; a Gilet torna a presentar-se José Manuel Risco, que ja va representar al Bloc fins a l’any 2011; i per últim la candidatura de Pere Peiró –acompanyat en la llista per un grup de gent jove molt preparada- a l’ajuntament de Petrés, on és la primera vegada que es presenta Compromís.

image

Tot seguit la candidata a les Corts Valencianes, regidora de Sagunt i secretaria de Política Municipal en l’executiva nacional de Compromís, Teresa Garcia, féu un breu parlament en què destacà que Sagunt no és res sense els pobles del Camp de Morvedre però els pobles no són tampos res sense la capital comarcal. I que han d’estar units davant agressions gravíssimes com la macropedrera que Lafarge vol fer a l’interior del terme saguntí –junt als pobles de la Baronia Alta- amb la connivencia del PP, IP i PSOE.

image

Finalment, el diputat al parlament espanyol Joan Baldoví explicà com els representants valencians populars i socialistes diuen ací una cosa però quan han de primer el botó a Madrid a favor d’un finançament just per als valencians sempre marquen el NO. Reclamà una força política que defenga els interessos valencians per aconseguir eixir de la crisi, i afirmà que Compromís està format per gent del poble amb paraula, que fa el que diu.