‘El Palància el riu de tots i totes’ és el projecte inicial que presenta Compromís com a eix per a millorar mediambientalment el tram urbà del llit del riu Palància. Un projecte de qrarq studio.

Els objectius d’aquest projecte son potenciar el caràcter sostenivle, social, mediambientals i econòmics.

Per el tema mediambiental cal una recuperació paissagistica del riu amb un augment de la capacitat de drenatge del riu. També els usos sociales amb de ser compatibles amb el caixer del riu, així com dels usos associatius, com pot ser camps de futbol, i la generació d’espais verda.

En quant a allò económic cal una reactivacio de l’activitat comercial al marge del riu.

Les propostes per part serien, la part del Raval i la millora en l’accesibilitat riu així com nous ajardinaments i canvi secció viària.

En la zona de la Trinitat cal apostar per l’accesibilitat del riu i Ocupació temporal de plataformes, així com la recuperacio acces per al caixer riu. Posar en valor Pont Romà, amb una  plataforma d’observació patrimoni històric.

En la zona de Sant francesc és la part central actuació i és creu convenient fer un parc en pendent. Plataformes amb vistes panoràmiques així com la remodelació avinguda sants de la pedra convertida en boulevard, construint un nou aparcament similar al construit en la zona anterior al pont de Bru i Vidal. La construcció d’un colector per a protegir-lo de les riuades.

En la resta del riu aplicarem unes noves zones ajardinament i esportives. Així con la connectivitqt territorial per la zona del Clot del Moro, i els camp de Xulla, donant relevància a l’acequia de Montiber.

Quico Fernandez: “aquest es un projecte que es suma al projecte del port maritim, açò demostra la gran aposta de Compromís per a la ciutat. La gestió del riu ha sigut nefast, per exemple hem perdut el canal de Soneja per el m3 siguent gratuïta, el Regajo es deficient perque cal inversió per a que funcione correctament i una pressa com la d’Algar que no tenim clar el seu funcionament”

El CHX va propossar en aquest riu projectes començant per el Delta, un projecte inacabat per part de la generalitat, en 2003/2007 verem la possibilitat de poder actuar sobre en el llit del riu. Després de passar al Nord del Palància calia donar-li un altre toc. Hi havia un avantprojecte de 8 milions euros del pont de Renfe fins autopista. Però varem fer el troç de la Minife al pont de Renfe. Quan Compromís defenia que l’actuació prioritària era el riu en tram urbà però açò és més difícil perque cal juntar el finançament a CHX i la Generalitat. Aixi com la creació d’un pont en el barri de SanJose per a poder connectar amb Canet eliminat el gual innundable d’aquesta zona.
image

image