quico-alcslde

L’adjudicació d’una parcel.la municipal a una empresa de la trama Gürtel que ara ha sigut anul.lada per un jutjat i la subvenció no justificada a Esperanza sin Fronteras, de la trama Blasco, són dos exemples de la relació del govern municipal amb empreses vinculades al finançament irregular del PP.

Hem conegut per la premsa que un jutjat ha anul.lat l’adjudicació en 2008 d’una parcel.la del SUNP VI a una empresa de la trama Gürtel. El resultat de la sentència és especialment greu per a l’Ajuntament ja que es veu obligat a tornar 1.9 milions d’euros per la seua responsabilitat. De fet l’empresa va a recuperar una inversió que donava per perduda, i j’Ajuntament haurà de buscar en el pressupost una partida per fer front a la seua irresponsabilitat.

L’oposició no ha sigut informada d’esta sentència i crida l’atenció que uns polítics que estan tots els dies fent-se fotos, encara que siga per presentar obres ridícules, no donen cap explicació als ciutadans davant d’uns fets tan greus. L’anterior alcalde va haver de declarar en relació a la trama de corrupció perquè Gürtel organitzà alguns actes electorals en la nostra comarca.

És curiós com algunes empreses relacionades amb la corrupció i el finançament irregular del PP han rebut un tracte tan favorable per part del nostre Ajuntament. Potser és que estaven recomanades. Però la veritat és que no és la primera vegada que ocorre; cal recordar que la subvenció a Esperanza sin Fronteras, l’empresa presentada en societat per Davínia Bono, i que ha provocat un dels majors escàndols polítics, amb la dimissió de Blasco inclosa, encara no ha tornat la major part dels diners sense justificar.

Quico Fernández: “Ja són massa les sentències contràries a la nostra ciutat com a resultat de la nefasta gestió del PP municipal, i molts els milions d’euros que els ciutadans han de finançar sense que s’haja produït ni una sola disculpa, ni encara menys una dimissió. Des del cas Ángel Perales, a l’anul.lació del PAI de la Gerència, passant per la subvenció a empreses vinculades a la corrupció i el finançament del PP, o la subvenció a ONG que en comptes d’enviar els diners dels ciutadans als necessitats del tercer món, se’ls han ficat en la seua butxaca.”