La setmana passada començà el procés de primàries a Compromís que ens permetrà triar els nostres candidats a les eleccions europees en una doble votació (la de la persona que encapçalarà la llista, i la de la resta de candidats a la llista), una iniciativa innovadora que intenta promoure la participació ciutadana i demostrar que hi ha una altra manera de fer política. Per això hem d’engrescar a totes aquelles persones que ens han manifestat la seua simpatia des del naixement de la coalició perquè participen amb nosaltres i aquest siga el primer impuls cap al canvi en la Generalitat Valenciana.

Des de Compromís per el Camp de Morvedre Enric Ariño explica que “es vota el cap de llista i la resta de la llista. Qui pot votar? majors de 16 anys i que assumir els valors de Compromís exies persones son revisades per evitar falsejar els vots. I som innovadors perque qualsevol persona pot ser candidat reunint els avals necessàris, 129 avals per a candidat i 48 avals per a la resta de la llista, siguen part de Compromís o no”

Teresa García, representant de l’executiva nacional assenyaa que “Compromís estem en procés d’innovació constant amb altres procesos d’obertura de la política a la ciutadania, aquesta tria de candidats es pionera en l’estat espanyol i a nivell europeu, també des de Compromís hem creat altres iniciatives com volemsaber.com una bustia ciutadana on tot el món pot dir la seua. Hem obert la democràcia al poble deixant elegir la votació del nostre diputat a Madrid sobre la reforma enegètica i la llei de transparència. Hem apostat sempre per poder apropar la política municipal i autonómica a la ciutadania com és en el cas de Sagunt fent audiències públiques regulars com poden ser les de la Calderona, la del Pla d’Ocupació o sobre el transport”. La dirigent nacionalista també destaca els procesos de pressupostos participatius que s’han fet a Ontinyent o com per exemple a Sagunt fent les esmenes adïents a l’ordenança de serveis electrònics de l’Ajuntament de Sagunt.

Fins al dia 9 de març hi ha la possibilitat d’inscriure’s al cens de la votació. La votació serà el dia 21, de 18 a 21 hores, a l’Espai Compromís de Sagunt. Però qui no puga votar eixe dia ho podrà fer per correu postal (del 14 al 20 de març) o de forma electrònica (del 17 al 19 de març). Aquesta votació no costarà valor económic, la inscripció és lliure i gratuïta. No obstant això, et convidem a fer una aportació voluntària de la quantitat que pugues a través d’aquesta web per tal d’ajudar amb el cost del procés.

És pot trobar tota la informació al web primaries.compromis.net, a més dels candidats i candidates que ja han aconseguit els avals per presentar-se: hui ja n’eren 8 per encapçalar la llista, i 12 per a la resta de la llista. Gent de tot el País Valencià, d’edats i sensibilitats diferents, que han decidit d’unir els esforços per canviar la nostra societat.