Els vots del PP de Canet, seguint les ordres del govern municipal en minoría de Sagunt, impediren que prosperara la moció que el BLOC-Compromís ha presentat en diferents ajuntaments del Camp de Morvedre i de l’Horta Nord per a garantir un conservatori de música públic, comarcal i obert a tots classe d’alumnes.

El portaveu del BLOC-Compromís de Canet, Ximo Pons, considera que el posicionament de l’equip de govern “és erroni, s’han doblegat al xantatge d’Alfredo Castelló, qui vol acabar amb els conservatoris públics i ara, per culpa del vot del PP de Canet, els músics del nostre poble hauran d’anar-se’n a Sogorb o la Vall d’Uixó, perquè per culpa del seguidisme del PP de Canet, que pensa abans en el seu partit que en les persones que viuen a Canet, eixos músics ja no poden estudiar en Sagunt perquè econòmicament no s’ho poden permetre”.

Crida l’atenció que la moció del BLOC-Compromís si que ha prosperar al municipi del Puig i, pel que sembla, també pot aprovar-se a Puçol. Pons ha lamentat “la gran covardia de l’alcalde de Canet i de tot el seu equip de govern, perquè s’ha deixar enganyar per Alfredo Castelló, qui demana a Canet més de 40.000 euros perquè els alumnes del conservatori que són de Canet puguen continuar estudiant a Sagunt. Evidentment, Benito no ha estat capaç de vore que eixe cost és molt superior que la despesa que generen els músics de Canet i, per contra, s’ha doblegat als desitjos de Castelló, amb la companyia d’un altre grup que ben poc els interessa els problemes de la gent de Canet”.

Pons considera que l’estratègia del PP és molt errònia “perquè el camí a seguir en estos temps que corren és el de treballar per un conservatori comarcal per millorar la viabilitat i facilitar l’estudi de música. Alfredo Castelló es dedica a atracar a altres ajuntaments, igual que ha fet amb els alumnes de fora, pujant les taxes a vora 2000 €/anuals, i és molt lamentable que el PP de Canet i uns altres entren en eixe joc brut, que va en contra de la cultura i de la tradició musical valenciana”.

El portaveu valencianista al consistori de Canet reconeix que el PP “vol carregar-se un servei públic de forma descarada. Sembla ser que l’estratègia del PP és afavorir un Conservatori privat, front a un públic que ja existeix i dóna un bon servei”.